Wat te doen in Harderwijk?

Gepubliceerd op 20 juni 2024 om 21:42

Harderwijk in een dag

Harderwijk is een geweldige stad en een van onze lievelings! Het is een stad doordrenkt van geschiedenis en bomvol leuke horeca en mooie winkels. Of je nu alleen bent, met vrienden of je gezin, deze stad aan het Veluwemeer biedt een perfecte mix van cultuur, lekker eten en ontspanning voor een onvergetelijke dagtrip. Het is maar 15 minuten rijden vanaf The Lodges in Nunspeet.

Historische stad Harderwijk

Begin je dag in Harderwijk met een wandeling door de oude binnenstad, waar je wordt omarmd door eeuwenoude geschiedenis. Alles ademt hier historie. Je kijkt je ogen uit. De stad is oorspronkelijk gesticht als handelsnederzetting aan het water, en haar verleden als belangrijke vissershaven is nog steeds voelbaar in de atmosfeer. Maak een stop bij het Stadsmuseum Harderwijk (Donkerstraat 4), gevestigd in een historisch pand, waar je alles leert over de rijke geschiedenis en de maritieme tradities van de stad.

Shoppen in Harderwijk

Na een culturele onderdompeling kun je de boetiekjes en speciaalzaken in de binnenstad verkennen. Stop bij de Blije Meisjes voor mooie en locale spullen en vintage, en drink er gerust ook een kopje koffie. Sowieso vind je in de Hondegatstraat de leukste winkeltjes. Of ontdek een van de vele antiek- en curiosawinkels die verstopt zijn in een van de vele andere smalle straatjes.

Culinaire Ontdekkingen

Voor de lunch kun je terecht bij YAM, Holy Moly of Dikke Dirck. Op de Vischmarkt vind je meerdere sterrenrestaurants ('t Nonnetje, Ratatouille en de Basiliek).

Ontspannen aan het Water

Na de lunch kun je een wandeling maken langs de boulevard van Harderwijk, waar je kunt genieten van het uitzicht op het meer en de levendige sfeer van de stad. Stop bij Strandpaviljoen Walhalla (Strandboulevard Oost 1) voor een verfrissend drankje en een adembenemende zonsondergang. Deze populaire strandtent is de perfecte plek om je dag in Harderwijk af te sluiten.