Elspeetse heide

Gepubliceerd op 20 juni 2024 om 21:08
Elspeetse heide

Elspeetse heide op de Veluwe

Ontdek de Betoverende Elspeetse Heide op de Veluwe. Op minder dan tien minuten rijden vind je deze parel. Het is een van de highlights van De Veluwe en trekt ieder jaar veel mensen. 

Dat begrijpen wij wel: de Elspeetse heide is een van de meest betoverende natuurgebieden op de Veluwe. Dit prachtige gebied, gelegen nabij het dorp Elspeet, biedt een ongeëvenaarde ervaring voor natuurliefhebbers en avonturiers.

 

Een echt natuurparadijs in de Veluwe

De Elspeetse heide staat bekend om zijn uitgestrekte heidevelden en glooiende landschappen. Dit natuurgebied is een oase van rust en schoonheid, waar je kunt genieten van de ongerepte natuur en de rijke biodiversiteit (!). De heidevelden worden afgewisseld met oude eikenbossen en schilderachtige zandverstuivingen, wat zorgt voor een gevarieerd en adembenemend landschap. Zeker tijdens het 'golden hour' wanneer het licht op zijn zachtst en warmst is, ga je zeker weten te veel foto's maken.

 

Wanneer Bloeit de Elspeetse Heide?

De heide van Elspeet bereikt zijn hoogtepunt in de zomermaanden. Van midden augustus tot begin september staat de heide in volle bloei en verandert het gebied in een zee van paarse bloemen. Dit is de beste tijd om de heide te bezoeken, de mooiste foto's te maken en te genieten van het spectaculaire uitzicht. Zeker bij zonsopkomst of zonsondergang! Een perfect uitje vanuit een van onze mooie lodges.

 

Rijke Flora en Fauna

De Elspeetse heide is niet alleen heel mooi maar ook de thuisbasis van diverse planten- en diersoorten. Naast de karakteristieke struikhei vind je hier ook soorten zoals dophei en kraaihei. De bossen rond de heide herbergen oude eiken en dennen, die een belangrijk habitat bieden voor vele dieren. Wilde dieren zoals reeën, wilde zwijnen en vossen worden regelmatig gespot, en de vogelpopulatie is bijzonder rijk, met soorten zoals de nachtzwaluw, boomleeuwerik en geelgors. Wie weet wat je allemaal spot hier. Een verrekijker meenemen is geen overbodige luxe.

 

Activiteiten op de Elspeetse Heide

De Elspeetse heide biedt eindeloze mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Er zijn goed gemarkeerde wandel- en fietspaden die je door het mooiste deel van de Veluwe leiden. Of je nu een korte wandeling wilt maken of een lange fietstocht, de routes bieden voor elk wat wils. Sommige paden zijn bijvoorbeeld ook geschikt voor een (elektrische) bakfiets. Picknickmand er bij en gaan!

 

Wandelen Elspeetse heide

Zoek je een leuke wandeling om met de kinderen te doen? Check dan de Tijdkijkpad wandeling. Hier getipt door Gezin op Reis: Tijdkijkpadwandeling.

Vakantiehuizen van The Lodges op de Veluwe bij heide van Elspeet

Zoek je een verblijf dicht bij de heide van Elspeet? Onze luxe boutique vakantiehuizen biedt de perfecte mix van comfort, stijl en luxe en liggen op minder dan 10 minuten rijden van de Elspeetse heide.